3 oväntade saker vi köper/behöver när vi får barn

Bild från Bluebox.se

Bild från Bluebox.se

Så snart stickan visar ett plus börjar förberedelserna inför den stora dagen och ett liv som föräldrar. Vi spekulerar och funderar på allt mellan himmel och jord men vissa saker kommer ändå som en överraskning!

Efter 6 år är jag fortfarande chockad över hur fulladdade batterier kan vara avgörande för hur resten av dagen kommer bli och mängden hundbajspåsar vi använder varje vecka… Vad har totalt överrumplat dig?

Batterier

Det kom som en  chock hur mycket batteriförbrukningen ökade när vi fick barn. Bebisen hann knappt innanför dörren innan vi gick och köpte batterier till  babywatchen. Det behövs även till leksaker (många fler än du tror!), ficklampor, brandlarm (för helt plötsligt är du väldigt säkerhetsmedveten) mm. Du kan lika gärna investera i en bra batteriladdare från början!

Hundbajspåsar

Det var ett barn vi hade med oss hem från BB men helt plötsligt är vi storkonsumenter av hundbajspåsar. De är otroligt användbara och du blir snabbt beroende: du köper dem för att slänga blöjor men nerkissade kläder, bananskal, blöta badbyxor, sandiga skor, kladdiga bestick och en handfull hallon från skogspromenaden passar de också till.

Öronproppar

Sömnbrist får du på köpet när du får en bebis. Det finns dock inte någon anledning till att båda föräldrarna ska bli  sömnzombies. När den lilla skrutten inte längre behöver ammas varje kvart kan du behöva hjälp att inte vakna av minsta lilla pip. Öronproppar finns i massor av versioner och det finns garanterat en modell som passar dig också. Utan öronproppar hade den här familjen haft en betydligt gnälligare mamma.

Vad har du blivit beroende av sen du blev förälder?! 

Lämna en kommentar