A shape of a mother…

”En dag satt jag på en restaurang i Anaheim, Kalifornien och åt frukost, när en kvinna gick förbi mitt bord med sin babylift. När hon lyfte upp liften för att komma mellan borden, gick hennes tröja upp och jag såg att även hon, som hade en hälsosam vikt hade hon exakt samma slappa hud hängande runt magen som jag. Det slog mig att en efter-graviditet-kropp är en av samhällets största hemligheter, allt vi ser av den kvinnliga kroppen är det som är retuscherade och perfekt, och om vi ser något annorlunda, döljer vi den från dagens ljus i rädsla att bli sedd. Detta gör mig gråtfärdig… Visst vi talar alla om de vissnade brösten och andra delar, men ingen ser dem någonsin.

  

Min dröm är alltså att skapa en hemsida där kvinnor i alla åldrar, former, storlekar och nationaliteter kan dela bilder av deras kroppar så det inte längre är så hemligt. Så att vi äntligen kan se hur kvinnor egentligen ser ut utan airbrush och plastikkirurgi.”

 

Såd beskrivs hemsidan ”The shape of a mother” som är en sida där du kan lägga upp kort på dig själv före, under och efter graviditeten. Här kan du också se kort på andra mammor och läsa om deras tankar om deras kropp. Vad tycker du om din kropp och dess forändring?  Här är några kort från sidan:

9 kommentarer till A shape of a mother…

 • Ja fy, våra kroppar förändras ju så mycket på så sjukligt kort tid. Inte konstigt att vi ser ut som vi gör under och efter graviditet. Det ska bli intressant och se hur MIN kropp anpassar sig efteråt. alla är ju olika!
  .-= Thea´s last blog ..Falskt alarm! =-.

 • Hej!
  Jag försöker att acceptera min kropp som den är nu. Men det är svårare än vad man tror.
  Under graviditeten så syntes ju inte bristningarna lika starka som nu. Alltså dem syntes men har ju “säckat” ihop mer nu och är mer märkbara hur djupa dem är..
  Magen hänger och jag försöker verkligen få bort den men vet ej hur. Bristningarna får man ju leva med men om man bara kunde få bort lite av hänget. :D
  En sak jag är nöjd med är iaf att jag har en välskapt dotter så allt annat får vara värt det! :D <3 Har dock ej gått upp så mycket i vikt så det är väl ett plus!

  Puss och Kram från Prinsessan och mig!
  .-= Nathalie Mamma till Jasmine <3´s last blog ..Om valet- Förklara tack! =-.

 • Skall lägga till en sak.. När Jasmine min dotter har “tömt” brösten så hänger dem redan. Hon är 5 månader den 23. Har ej så stora bröst så det blir väl taxöron av dem. Plus en massa bristningar på bysten med! :( :D

  Puss och Kram!
  .-= Nathalie Mamma till Jasmine´s last blog ..Om valet- Förklara tack! =-.

 • Hej. Ville bara tacka för din rara kommentar ang. Jolie brutna ben.
  Stor kram

 • Svar:
  Tack så mkt ^^,

  Hihi..ja 1 dag över :D YES! :D haha..slapp iaf en vecka ;)
  .-= Hannele -- Snart 2barnsmamma´s last blog ..Tisdag 21-9 =-.

 • det står inget om att man måste blogga där så anmäl dig vettja :)
  .-= Fröken M´s last blog ..Biskvier =-.

 • Jag håller med fullt ut! Alla är vi vackra med våra kroppar och jag tycker att det är hemskt att det bara visas retuscherade kroppar i media. Det skapar osäkerhet och speciellt i unga tjejer. Man får en sned blid. Jag tycker att det skulle vara underbart med en sådan hemsida som visar att det vi kommer i alla möjliga former och färger :)

  Sv: Tack och ja de blev goda fast jag hittade på lite själv ;) Hihih mamma ska laga mina favorit rätter i morgon ;)
  .-= Kristiina´s last blog ..Dagens händelser =-.

 • Jagär mina bristningar med stolthet, är ju bevis på att jag är mamma till de mest underbara ungar som finns!!! Vore härligt om mammakroppar synliggjordes :-) Kram

 • riktigt bra inlägg !! Önskar att alla kunde/vågade vara stolta över sin kropp även efter barnafödande !!
  .-= Fröken M´s last blog ..Ge mig din röst =-.

Lämna en kommentar