Äppelplättar med granatäpple

Min sambo hittade ett så otroligt gott recept här om dagen. Det var jättelätt att göra och innehåller granatäpple som är riktigt nyttigt och dessutom säsong för nu. Det är kanske inget middagstips, men väl till söndagsfrukosten eller som brunch!

Äppleplättar med granatäpple, 2 port

2 ägg

4 dl vetemjöl

2,5 dl filmjölk (lite drygt)

1 tsk salt

2 stora äpplen

Skala och skiva äpplena i 3mm tjocka skivor. Blanda ägg, filmjölk, mjöl och salt. Rör till en slät smet. vänd försiktigt i äpplebitarna. Grädda i stekpannan precis som plättar. Jag gjorde dem ganska stora, fick plats med 4 plättar i varje stekomgång i pannan. Pudra över florsocker och servera med granatäpplekärnor.

När säsongen för granatäpple tar slut i sommar så testa med kanel istället! Mycket gott!

1 kommentar till Äppelplättar med granatäpple

Lämna en kommentar