BOKTIPS: Konsten att fotografera ditt barn

 

20140526-fotobok

Denna bok är en självklar början för dig som vill fotografera ditt barn. Du vill följa ditt barn med kameran och visa i bilder hur vardagen ser ut och hur älskad hen är. Samtidigt som ni har roligt på vägen.

 

Gästa blogger Lotta delar här med sig av sina tanker om boken, samt bjuder på någon av dom underbara bilder hon har tagit efter att ha läst boken,

En perfekt present till nya föräldrar!

Önskar att jag hade fått denna bok när jag fick mitt första barn. En perfekt present till den som precis har fått barn, vid dop eller namngivning.

Lättläst, kul och väldigt enkel.

Härliga varierande bilder som ger en många bra idéer. Eva Sjöberg förklarar med enkel text hur man får till härliga bilder i vardagen, hur man ska ta tillvara på ljuset och hur man får till den där fantastiska glimten i ögat. Att det är ok att lägga sig på golvet mitt i släktkalaset eller möblera om för att få till det där lilla extra.

20140522-IMG_7693-2

Att se sig omkring, flytta fokus, inte vara rädd för att testa nya saker och ge barnet/barnen plats och leka fram bilderna tillsammans.

20140516-IMG_7508-2

Glöm inte att fotografera detaljer som, frisyrer, lockarna i håret en varm dag, den perfekta snögubben,

härliga plask i vattenpölarna, teckningar, favoritleksaker eller när lillasyster har tagit storasystersskor…

20140513-IMG_7418-2

Lycka till med fotograferingen! Denna bok kommer att göra mig till en bättre fotograf och kanske framför allt kommer jag att njuta mer och göra det till en lek tillsammans.

20140522-IMG_7670-2

Du får lära dig:

 

  • Hur ljuset påverkar dina bilder
  • Tekniker för att fotografera en nöjd bebis
  • Skapa en syskonfotografering som lyckas
  • Använda låga bländartal för mjuk bakgrund
  • Se till att bakgrund och förgrund ger något extra
  • Fördelarna med att fotografera i skuggan
  • Välja kläder som tar fram barnet
  • Många lekar som gör fotograferingen rolig

20140522-IMG_7734-2

Om Lotta: Mamma till två tjejer varav en lugn och ett stort liten yrväder som gillar att renorvera, pyssla, äta god mat och baka. Tack vara Jeanette har jag provat något annat än auto på min kamera

Lämna en kommentar