BVC knackar på dörren – efter läggdax!

Fler hembesök

Skånes läns landsting beslutade igår kväll att alla föräldrar med barn upp till 5 år ska få ett oplanerat hembesök av personal från Barnavårdscentralen efter klockan 20 på kvällen. Detta för att kontrollera att alla barn gått och lagt sig som de ska och att försäldrarna har ordentliga rutiner för läggning av sina små.

Amerikansk studie med förbluffande resultat

- Många barn går och lägger sig på tok för sent på kvällen och en studie i USA har visat att de som går till sängs efter kl. 20.00 i regel blir upp till en decimeter kortare än andra barn. Barn upp till 7 år växer huvudsakligen när de sover säger ordföranden i den beslutande nämnden Karl Duck.

Nyanställningar att vänta

Föräldrarna kommer inte att bli förvarnade om besöken och de första förväntas genomföras nästa vecka. Flera nyanställningar är att vänta på Skånes alla barnavårdscentraler, men det kommer så klart att ta tid. Beslutet kommer innebära en enorm arbetsbörda på personal som redan nu ligger efter i sitt arbete pga stora barnkullar och alla vaccinationerna i samband med svininfluensan och facken är mycket upprörda. Läs hela artikeln här.

2 kommentarer till BVC knackar på dörren – efter läggdax!

Lämna en kommentar