De 10 största felköpen till bebisen

Det brittiska tidskriften Which (motsvarande råd och rön) har gjort en undersökning (i England) av de onödigaste sakerna nyblivna föräldrar har köpt. 1000 läsare har svarat på vad deras största felköp har varit!

De tio mest onödiga inköpen är:

 1. Bärsjal
 2. Tygväska för förvaring av blöjor
 3. Baby-tvättfat
 4. Blöjhink
 5. Bumbo-stol
 6. Nattlampa
 7. Ståbräda till barnvagnen
 8. Hopp-gunga
 9. Bärsele
 10. Baby-gåsele

Genom att undvika att köpa alla dessa saker som föräldrar kan spara typ SEK 2500, eller mer om jag få gissa

De mest populära sakerna på MUST-have listan är:

 1. Barngrind
 2. Sovsäck för baby
 3. Babylarm
 4. Skötunderlägg
 5. Skötväska
 6. Napp
 7. Elektrisk ångsterilisator-kit (que…?)
 8. Resesäng
 9. Sterilisator för mikrovågsugn (que igen…?)
 10. Digital termometer

Läs mer hos Which.

Vad köper du

Nu är det endast 1000 personer som är tillfrågade och de är brittiska. Tror du listan skulle se ut så här i Sverige? Vad är dina “felköp”?  Vilket är ditt bästa köp? Passar den här listan dig?

Mina köp


Vi har 4 grejor från “den negativa listan”, 1,3,5 och 7  men de har vi varit nöjda med, så det har inte varit felköp för oss. Vi har också köpt 4 saker från ”den positiva listan”. 4, 5, 6 och 8, som vi har använt en hel del.
Men vi har också köpt en maaaassa andra saker som vi förmodligen inte skulle ha köpt …!

Skriv om dina upplevelser i kommentarsfältet! Jag är nyfiken

6 kommentarer till De 10 största felköpen till bebisen

 • Spontant, tygöverdag till skötbädden var ingen höjdare eftersom bebis kissade varje gång blöjan togs av! Det var enklare att lägga dit en handduk som man slängde i tvättmaskinen.
  Åkpåsen har vi inte heller använt så mycket, filtar är mer anpassningsbart.
  Nattlampa började vi med när hon flyttade till eget rum, med den påföljd att det var omöjligt att få henne att somna om ifall hon vaknade…

  Bästa inköpen var nog alla filtar, fårskinnet som vi hade i vagnen (numera som mysmatta på golvet) och en snuttetrasa i form av en tiger. Och en liten termos, lagom för vatten till två flaskor ersättning/välling.

 • Hmm, svårt att säga. Vi köpte badbalja och en mojäng att sätta i baljan som barnet kunde sitta lutad mot när den lill* inte kunde sitta själv. Med dottern använde vi den typ 2 gånger så den kändes helt meningslös. Fast med lillebror har vi faktiskt använt den lite mer :-)

  Blöjhink som skulle hålla dofterna borta köpte vi också till dottern. Men eftersom hon bajsade väldigt mycket så blev det ohållbart att hålla på att snurra ner blöjorna i den där hinken varje gång vilket resluterade i att vi slängde själva toppen på hinken och använde den som en vanlig hink med en påse i. Med lillebror har vi inte ens testat skruvfunktionen utan kör på med vanlig hink.

  Vattenkokare är underbart att ha och så älskar vi vagnen City Mini från Baby jogger som är såå enkel att använda att den går att fälla ihop med en hand om man håller sitt barn i famnen!

  Kul inlägg :-)

 • Tete

  Haha vad kul!
  På “Felköpslistan” har vi haft blöjhink, nattlampa, ståbräda till barnvagnen, hoppgunga, bärsele. Av dessa är det bara hoppgungan vi känt varit totalt onödig, de andra hade vi stor nytta av!
  Dock kan vi inte säga att hoppgungan var ett felköp från vår sida då vi lite ofrivilligt fick den i present, och barnens kusin som fick låna den hade stort nöje av den :)

 • Alltså, vi har/har haft det mesta från lista 1. Inte bärsjal, baby tvättfat, gåsele, eller ståbräda fast den kanske vi behöver ha i framtiden?

  Men så på listan över saker som de tycker man bör ha så är det inte mycket. Grind har vi till trappen, termometer, babylarm, skötbädd, nappar och skötväska. Har en resesäng som står hos mina föräldrar och en hos sambons förädrar så vi slipper konka med en när vi åker.

  Tror det är väldigt olika familj till familj. Jag vet hur mycket jag ville köpa när jag var gravid. Köpte en vän en sak, så köpte jag med, “kan vara bra att ha” eller “en sådan MÅSTE vi bara ha för det står att barnet dör om man inte har ett andningslarm”… Puh! Tur man vet bättre inför nästa knodd :P

 • Föresten så var vårt bästa köp (för bebis-tiden) vällingdoserare som vi måttade upp ersättning i eftersom vår dotter åt det. Lätt att göra en flaska mitt i natten utan att stå och måtta i månskenet. Bara vända doseraren upp och ner i flaskan, skaka och servera.

  Sämsta köpet var snuggel-nestet, en liten bädd man la emellan mig och sambon i sängen så man inte rulla över henne. Dottern sov aldrig med oss i sängen så vi sålde den rätt snabbt!

 • Håller faktiskt med… men det finns massa jag köpt som varit onödigt! Sån där sak man har för att torka flaskorna.. en ställning.. massa annat!
  KRAM

Lämna en kommentar