Så gör du den perfekta snögubben!

Där är snö i  i Helsingborg, julmusiken hörs på radion, huset doftar julbak och jag drömmar om en vitt jul! Därför “värmer” vi nu upp inför att snön faller och täcker hela Sverige. (man får hoppas)

En stor hit för båda stora och små är att bygga en snögubbe. Klart att Babydjungeln tipsar om hur du gör den perfekte snögubben.

Det är bäst att bygga snögubbar när temperaturen är runt fryspunkten, gärna lite över. Blir det kallare än 2-3 minusgrader under snöfallet är  snön inte lämplig för snögubbar, eftersom snöflingorna inte vill bindas samman.

1.Om du kan göra snöbollar kan du göra snögubbar. Det går bäst om det är minst 2 cm snö innan du börjar

2.Gör en stor snöbolle, när den blir för stor att hålla i rullar du den  framför dig i snön. Packa snöbollen medan du rullar den.

3.Rulla en mindre snöbboll till snögubbens maga. Kom ihåg inte att göra bollen större än att du kan lyfta upp den på den första kulan.

4.Avsluta med en mindre snöboll till huvudet och packa sedan lite snö mellan de bollarna så att de “limmas” ihop.

5. Ge snögubben ett ansikte: Stenar eller knappar fungera bra som ögon, en stor morot som näsa och russin eller sten som en mun. En klassisk snögubbe ska såklart också ha en halsduk och en mössa. Om din snögubbe ska ha hår istället kan en gammal krukväxt användes

6.Den avancerade snögubben har också armar (grenar – gärna med vantar på för att skapa illusionen av händer) och knappar på magen för att skapa en illusion av jacka


Lämna en kommentar