DIY: ätbart glitter

 

Nu börjar hösten så smått att komma hit till Skåne och man känner hur Alice blir mer och mer pysselsugen. Även om vi har pysslat en hel del i sommar så är september – december den riktiga högsäsongen.

Denna höst har vi dock en hel ny utmaning, han heter Oskar och äter allt! Därför gör jag vad jag kan för att det vi pysslar med är så ofarligt för honom som möjligt, bl.à med hemgjord leklera (recept här) och nu också hemgjort glitter

Så gör du:

Mix 0,6 dl (4 msk)  fint salt med 1/2 tsk karamellfärg tills all salt är färgad

Fördela saltet jämnt på ett ugnspanna täckt med silverfolie och grädda 10 min vid 175 Grader.

När glittret är kallt är det bara att sätta igång och pyssla ;) glittret håller flera månader i en lufttät behållare och kan ev blandas med lim för  tuffa effekter

Lycka till!



1 kommentar till DIY: ätbart glitter

Add Comment Register



Lämna en kommentar