DIY julkalender

 

Så närmar julen sig – här hemma sprids en doft av clementin, danska pebernødder och hemgjord Chai Latte. Så nu börjar planeringen till julkalendern. I fjol fick barnen en present varje dag men i år önskar Alice sig adventspresenter så det är tanken här hemma – hur gör ni?

 

Om du är för små presenter varje dag kan du skriva ut dessa fina dekorationer till toalettpappersrullar – du hittar beskrivningen och information här

Advent_calendar_PB_2013_1

 

Om du istället vill göra en pysselkalender där ni varje dag gör ett pyssel ihop med dina barn så kolla in facebook gruppen Juleaktivitetskalenderen.

Varje morgon från och med 1a dec postar jag ett nytt word-dokument med julpyssel som du kan göra hemma tillsammans med dina barn eller helt själv. 

Alla pyssel kommer att vara lätta och i varje instruktion finns det med en lista av vad ni ska inhandla för dagens aktivitet. Därför skickar jag ut lista på morgonen och så har ni hela jobbdagen/skoldagen på er att få fram sakerna och sedan ta er tid till att pyssla med barnen.

Min första tid med mina barn efter att jag skilde mig från deras far var att försöka skapa en fin jul i alla fall men vad gör man när man inte har några pengar alls och definitivt inga julsaker heller med när vi flyttade.

Efter detta år har vi alltid gjort alla våra egna julpyssel fram till jul och jag hoppas fler vill vara med och skapa en egenhändigt tillverkad jul med massor att tid tillsammans med alla i familjen. 

 Gör ni julkalender? Och hur gör ni?

1 kommentar till DIY julkalender

  • Vilka fina rullar!
    Jag har under flera år gjort små paketkalendrar, men förra året fick L välja om hon ville ha små paket eller en färdig, och hon valde då en Lego Friends. Lite tråkigt, men ååå så smidigt! I år blir det också färdiga kalendrar till båda barnen och jag kan stryka en stresspunkt på min lista.
    Kram

Lämna en kommentar