En veckomatsedel

För att kunna njuta av sommaren/semestern så tycker jag det är skönt att planera maten – då behöver jag dessutom inte vara kreativ i slutet av eftermiddagen när barnen är som gnälligast.

Ett hett tips är att handla på tisdagar – då har butiken fyllts på med varor och veckans erbjudanden börjar gälla. Reklambladen erbjuder utöver erbjudanden ofta lite inspiration.

Här kommer en veckomatsedel för vår familj:

Tisdag: Ugnsbakad lax med pressad potatis och kall sås. Jag låter bli att salta så kan även bebisen äta.

Onsdag: Kycklingspett med sallad och tzatziki. Dela kycklingfileer på längden, pensla med färdig marinad (utom ett till bebis) och lägg på grillen. Serveras med sallad och tzatziki.

Torsdag: Couscous-sallad En klar favorit hos 3-åringen.

Fredag: Vi hoppar över tacos och satsar på indisk mat istället (ta bort lite kött innan du kryddar då det kan bli lite för starkt för små magar). Servera med naan-bröd, mango chutney och raita (kall sås med smak av mynta).

Lördag: Dags att grilla hamburgare!

Söndag: Gör egen pizza. Egen pizzadeg är godast men färdigt kit funkar också. Barnen tycker det är väldigt kul att lägga på fyllningen.

Måndag: En klassiker - Spaghetti och köttfärssås. Tips: Spara lite sås och ta fram smörgåsgrillen till lunch dagen efter. Matigt och gott!

 

 

 

 

 

 

Måndag -

Lämna en kommentar