Fläckar på kläder

Flackar_20150815

Hur har ni det med fläckar?

Vi har iallafall gott om dem med två vilda killar i åldern 4 och 6 år! Eftersom jag är av åsikten att barn ska få vara barn och därför ska kläder vara funktionella – fläckfria kommer i andra hand. Att skälla på en 4-åring för att han har fått gräsfläckar han spelade fotboll eller bärfläckar när han ätit jordgubbar i rabatten (odlade för hans skull!) går emot mina principer. Låt ungarna njuta!

Men självklart föredrar jag fläckfria kläder. De goda nyheterna är att de flesta fläckar går  faktiskt att få bort om du gör rätt.

Med tiden har vi testat och samlat ihop några tips vi tycker fungerar bra:

Jag använder tipset för bärfläckar ofta. Och Vanish fläckborttagning när jag är lat :-)

Många rekommenderar att gnugga in galltvål på fläckar. Det har jag inte hunnit prova än – det brukar bli hål på kläderna långt innan jag hunnit tänka “undrar hur jag bäst får bort den där  fläcken”…

Lycka till och glöm inte att låta ungarna ha kul! 

Lämna en kommentar