Flygsemester med baby? Här är 10 packningstips!!!

Ska ni åka på semester med flyg? Här hittar du tio packningstips som gör det hela lite lättare.

 

  • När du packar väskorna är det en fördel att fördela familjens kläder i alla väskorna. Försvinner ett bagage klarar ni er i alla fall.

 

  • Om ditt barn får riktigt mat är det viktigt att packa tillräckligt för att klara eventuella förseningar. Ta med något som kan ätas utan tillgång till micro eller varmt vatten, om ifall att. Man kan också lära sitt barn att äta burkmaten rumstempererad, men jag tycker det gränsar till tortyr.. .Vi har normalt ett par mackor med till Alice samt snacks. För inspiration till snacks kolla här.

 

  • Packa så du kan klara alla situationer. Det är så dumt slösa tid, energi och pengar på saker du kunde haft med hemifrån. Vad detta kan vara beror så klart på familj och destination. Men tex kanske du ska komma ihåg regnskydd till vagnen? Eller ett sy-kit om något går sönder.


  • Ta med en kopia av alla nödvändiga papper, utöver pass och biljett också relevanta adresser, försäkringspapper, vaccinationskort, telefonnummer till ”kortspärr”, sjukförsäkring mm. Du ska ha det i handbagaget eller skicka allt till din e-mail (Om du har en webbaserad). Om du har köpt biljetterna med Visa eller Mastercard ingår en reseförsäkring.

 

  • Gör ett reseapotek. Kolla att allt är bäst före datum, att det är tydligt vad som är till vad, vem och hur det skall användas. Om du tror att du missat att packa något så ta en titt här. Det är en fördel att ha detta i handbagaget om dina väskor skulle bli försenade eller om ni skulle bli dåliga på väg. Tänk på att du i handbagaget inte får ha behållare som rymmer mer än 100 ml och sammanlagt måste dina behållare rymmas i en 1 liters påse. Man kan köpa speciella resebehållare.

 

  • Behöver du ta med babylarm? I så fall bör du kolla så att stickkontakterna passar i det landet du ska till eller ta med en adapter.

 

  • En halkmatta i väskan är guld värd när man kommer fram. Du kan ge din lilla älskling en dusch och utan problem göra om duschkabinen till barnets egen minipool.

Ta med gamla leksaker och böcker. Eller se till att ha köpt något nytt som kan distrahera när barnet blir gnällig. Finns det något älsklingen inte kan vara utan så som en nalle, en go’natt bok eller liknande – så kom ihåg detta. Här är en inspirations lista till Smidiga resleksaker till de minsta

  • Kolla med flygbolaget/flygplatsen om du får ta med barnvagnen hela vägen till gaten samt vilka regler som gäller för barnvagn. Det finns skyddsväskor designade att skydda barnvagnen under transport. För inspiration kolla här. Oftast kan man också köpa en stor plastpåse att packa vagnen i, det har vi gjort och det har fungerat.

 

  • Om du inte har beställt en stol till barnet kan det vare bra att ha med en. När Alice var helt liten hade vi en Bumbo stol med (för beskrivning kolla här) nu när hon är större har vi en in the pocket barnsits

 

Har du själv ett råd så dela gärna med dig här!

bloglovin

Lämna en kommentar