Fredagskrönika: Håll dig borta från mina barn!

Skriven av: Jeanette – mamma till två gulliganer och som driver Babydjungeln tillsammans med Puk.

 

Det är kväll, barnen sover och mannen är inte hemma. Jag har makten över fjärrkontrollen, kan själv bestämma vilka vilka chips som ska vara i skålen och kan ha igång dator, iPad och telefon utan att känna mig asocial eller som en it-junkie.

 

Efter att ha stannat uppe liiiite för länge kryper jag trött i säng med förhoppningen att båda barnen för ovanlighetens skull kommer sova HELA natten. Precis när jag somnat väcks jag av ett ljud… En påse prasslar till och jag hör någon röra sig utanför dörren. Jag vet att det inte är något av barnen som låter så och tänder ljuset. Med hjärtat i halsgropen och pulsen på max ser jag en stor fet padda försvinna in på Oskars rum.

 

Nej, jag vet att paddor inte äter små barn – men den är stor och slemmig, högljudd och gömmer sig i Oskars rum.

 

En blandning av lättnad över att det inte var någon av de 17 andra hemskheter jag hann tänka ut blandar sig med en ryslig obehagskänsla: paddan måste fångas och det är bara jag som kan göra det. Jag kan inte sova en sekund om den är kvar inne hos Oskar.

 

Jag bor i hus, har bil, fast jobb och två barn så jag gör det enda logiska – ringer till min man. Helst av allt vill jag ta in Oskar i min säng och låta paddan vara. Men efter 13 minuter har Ola lyckats övertala mig att jag klarar av att fånga en padda. Efter ytterligare 4 minuter och med hjälp av en gryta, ett bordsunderlägg och en bok släppte jag ut djuret i trädgården.

 

Mamma till två och ändå kan ett litet ofarligt djur få mig helt ur balans – det var tur barnen sov annars hade jag gjort Alice livrädd för paddor för all framtid!

 

Men nu är den fri och så hoppas jag att nästa person den besöker är en flicka som fortfarande letar efter sin prins.

 

Hade du fångat paddan eller låtit den dela rum med ditt barn?

 

Lämna en kommentar