Fredagskrönikan: Ett allvarligt i-landsproblem…

Skriven av: Puk – mamma till två bedårande huliganer och som driver Babydjungeln tillsammans med Jeanette.

Som sist ut i vänkretsen att få barn så har jag fått massor av barnkläder. Pyjamasar, skor, badkläder, byxor, jackor, overaller, tröjor – you name it, i massor av olika storlekar. Det mesta har varit jättefint och i gott skick, MEN…

  1. Det matchar inte – men barnen har naturligtvis fått använda det ändå. Fast ibland kan jag få lite dåligt samvete när jag tänker på alla foton som tagits. Värst var nog passfotot: efter 2 akuta blöjbyten återstod bara ombytet allra längst ner i väskan – det var randigt och rutigt på kors och tvärs…
  2. Färgerna – snygga och coola kläder men i färger som var moderna för 5 år sedan. 5 år verkar vara brytpunkten för när dåtida färger slutar matcha och istället skär sig mot nutida färger. Tack och lov för jeans som passar till allt!
  3. Förvaring – visserligen är det små kläder men attans vad mycket plats det tar när man har ett hus med 3 garderober (1 i hallen för ytterkläder, 1 i vårt sovrum och 1 i Vilgots rum) och en minimal vind fylld med böcker.
  4. Otacksamma barn – varför gör de inte som vi säjer? Det hade gjort livet så himla mycket lättare. Nej, de ska absolut inte ha den snygga tröjan mamma valt utan den urtvättade med någon sliten kommersiell bild på.

Trots ovanstående är jag självklart oerhört tacksam för allt vi fått. Om man bortser från de gigantiska summor pengar vi sparat så har jag dessutom sluppit handla.

Ok jag erkänner att det är kul att köpa onödiga saker men att vara tvungen att köpa ”nödvändiga”-kläder gillar jag inte. Dessutom är det otacksamt då en viss 3-åring sällan är samarbetsvillig.

För att ta ett exempel: när det var dags för lillebror att döpas inhandlades en cool jeansskjorta. För säkerhets skull fick Vilgot vara med och välja. Dagen för dopet slogs nya rekord i hur högt man kan skrika NEJ!Till slut fick vi satsa på mutor: du får GODIS om du tar på skjortan… Det funkade. Samma sekund som vi kom hem från kyrkan slet ungen av sig skjortan (det finns både för- och nackdelar med tryckknappar :-)).

Då barnaproducerandet är slut för min del skänker jag nu vidare allt så snart Frej vuxit ur det. Mina i-landsproblem blir nu någon annans lyxproblem :-)

Fast punkt 4 misstänker jag att jag kommer få leva med mååååååånga år till och godis kommer nog inte kunna rädda mig ur alla situationer…

Lämna en kommentar