Fredagskrönikan: Höstidyllen…

Skriven av Puk – mamma till två fina pojkar och driver Babydjungeln med Jeanette.

Av alla årstider är hösten min favorit. Jag älskar att gå i skogen och uppleva de vackra färgerna. Jag älskar den krispiga och friska luften.  Jag älskar att när himlen är blå och det känns som att den är lite högre upp än vanligt. Jag älskar att krypa upp framför en brasa med en bok och en kopp te när regnet smattrar mot fönstret. Eller att krypa ner i ett varmt bad och bläddra i en tidning.

STOP! Hur många fel finns i ovanstående stycke?!

Om man jobbar mån-fre kl 8-17 – när hinner man njuta av härligt väder? På helgen ska det städas, gås på kalas, köpas vinterkläder och storhandlas.

Om man lyckas ta sig ut när det inte regnar så väljer barnen 8 av 10 gånger lekplatsen och 2 av 10 gånger sandlådan – inte en promenad i skogen. Men det är ok eftersom det är ärlighetens namn är måttligt kul att försöka dra en stadsvagn över rötter och genom lerpölar (jag besparar er en närmare beskrivning av nöjet när ett barn kissar på skorna, det andra bajsar så det sitter ända upp till öronen,  skötväskan ligger kvar i bilen och mamman halkar på en rot och med ett nytt gigantiskt blåmärke på höften får ta sig tillbaka till bilen med två skrikande barn till en bil som behöver städas både ut- och invändigt efter den turen…).

Eftersom vi inte har någon öppen spis i vårt hus – vilket fascinerande nog var det enda kravet vi var helt överens om skulle finnas när vi skulle köpa hus – så går detta inte. Men vem har tid till mys framför brasan och hett te ska man ändå inte ha i närheten av barn.

Ett badkar med vatten i – där hade jag fått vara i fred ca 2 millisekunder, barnen ÄLSKAR att bada.

Nåväl, när barnen badar blir jag också blöt. Och de ser till att jag kommer utanför dörren varje dag oavsett väder. Kastanjen vid lekplatsen blir otroligt vacker och vi kan samla kastanjer som vi kan pyssla med när det öser ner ute.

Så på söndag ska vi trotsa vädrets makter och gå på tipspromenad med korvgrillning halvvägs. Vi tar med bärsele och tar på rejäla kängor, i bilen lägger jag ett par extra filtar men det spelar inte så stor roll för den behöver ändå städas.

Vad ska ni hitta på i helgen? Oavsett så hoppas jag ni njuter lite av min favorit-årstid!

Jag hoppas ni får en härlig fredag,
Puk

Lämna en kommentar