Fredagskrönikan: Krisar!

 20140606_champagne

Idag är ingen vanlig dag – idag är det min födelsedag! Egentligen tänkte jag skriva hur mycket jag fyller men det är så ångestladdat att det är bäst jag avstår. Antingen trillar ni av pinn pga chock eller så gör jag det – av ålder!

Tänk på den gamla goda tiden!

Tänk att få fylla 10 år igen… Jag minns soliga dagar, jordgubbar och mygg. Lugnt och skönt men vem vill vara 10 år igen?!

Näh, tänk att få fylla 15 år igen! Hjärnan höll på att explodera av alla tankar som virvlade runt: ångest, osäkerhet, första kärleken, första brustna hjärtat…  Okej då, jag vill inte behöva gå igenom allt det där igen.

Men tänk att få fylla 20 år! Man hade hela världen för sina fötter och all tid i världen! I och för sig hade jag inte ett öre på fickan och ingen aning om vad jag ville bli när jag blev stor. Fattig som en lus och med enda målet att lämna hemstaden fattade jag beslutet att läsa på universitetet i Göteborg. Tur jag inte visste hur viktiga beslut jag fattade och hur stora konsekvenserna skulle bli…

Att fylla 25 år – fortfarande fattig som en kyrkråtta och kvar i den trygga studievärlden. Ivrig att upptäcka den ”riktiga” världen och fortfarande ganska naiv. Jag längtade till jag skulle fylla 30 år – då skulle andra se mig som vuxen och respektera mig för jag var mogen. Sa jag att jag fortfarande var ganska naiv?!

Men att få fylla 30 år! Det var precis samma som att vara 29 år. Fortfarande singel, barnlös och åkte på semester med mamma och pappa…

Tänk att få fylla 35 år igen! Det var tider det! Det satt en ring på fingret, husköpet hade precis skrivits under och jag var nybliven mamma. Ambitionerna var höga och sömnbristen konstant. Gäspar vid bara minnet!

Tänk att få fylla 40 år istället…
Jag har hittat kärleken. Jag är inte fattig som en lus. Jag är inte lika naiv längre. Jag åker på semester med eller utan mina barn. Jag har hittat en trygghet i mig själv och vem jag är.


Ok – det firar vi med champagne!

Ha en riktigt trevlig nationaldag!

Kram,
Puk

Lämna en kommentar