Fredagskrönikan: Lat, trött och sockerberoende

Skriven av Puk, tvåbarnsmamma som tillsammans med Jeanette driver Babydjungeln

Japp, lat, trött och sockerberoende är jag i ett nötskal!

Hur vet man att man är lat, trött och sockerberoende? Jo, typiska företelser är att man övertalar mannen att gå och hämta godiset för att man orkar inte ta sig ur soffan. Att man påminner sin 3-åring om att det är lördag så man har en ursäkt att åka och köpa godis. Man öppnar posten en annan dag.

Efter en stressig period på jobbet så har jag alldeles för lite tålamod hemma och jag insåg att jag måste göra något åt detta. När man blir trött av att springa ikapp med någon vars ben är hälften så långa är kanske, men bara kanske!, gränsen nådd.

Vad gör man då? Det kallas träning…

Sist jag började träna var för ca 10 år sedan, då köpte jag ett kort på SATS och frågade vilket pass som var kul – killen i receptionen svarade “Det är ett Boxningspass på 75 min i morgon, ska jag boka in dig?” Spännande, svarade jag och kunde inte röra mig på två veckor… Sedan dess har jag sporadiskt tränat pass på olika ställen samt testat ett och annat gympass. Med betoning på sporadiskt.

Men nu är det nya tider och just tiden räcker inte till. Tidsbrist i kombination med att det är slöseri med pengar att köpa ett gymkort till mig gjorde att jag tänkte: jag testar något nytt! Oj, vilken bra idé…

Häromdagen gjorde jag därför något som jag inte minns att jag gjort i hela mitt vuxna liv – jag tog på mig löparskor och gav mig i väg på en runda. Sist jag gjorde samma sak var jag 12 år, hade rosa joggingställ och min freestyle spelade “hon har blommor i sitt hååååår, som bara jag kan seeeee”.

Denna gång skippade jag musiken men på väg till joggingspåret laddade jag ner appen Runkeeper – för det verkar vara populärt på Facebook. Som ni märker överlevde jag rundan på 1,99 km ;-) Efteråt, när jag kunde andas igen, var jag nöjd och registrerade mig på Runkeeper – då säger den: “We think it would be an awsome goal for you to run 5 km, we really think you can do it!” Jag kunde inte motstå att klicka på ja-knappen och kryssa i att målet skulle uppnås på 10 veckor med rundor 2 gånger i veckan. Härligt – nu finns det en app som kommer ge mig dåligt samvete.

Ett mer uppnåeligt mål (hoppas jag) är att jag efter tre rundor ska köpa mig ett par löparbyxor – för jag har hört att det finns sådana som håller rumpan på plats så den inte skumpar så mycket. Hurra för genvägar!

En trevlig helg till er alla!

/Puk

1 kommentar till Fredagskrönikan: Lat, trött och sockerberoende

  • Haha… finns appar till allt :))))
    Härligt om du klarar det! Jag har liksom du varit trött som bara den. Och inte haft någon inspiation alls att göra något.
    Men nu börjar det bli bättre, äter ordenligt och älskar vara ute och gå :)och vips så försvann allt socker sug med :)
    Ha en fin lördag söta du!

Lämna en kommentar