Fredagskrönikan: Om jag bara hade haft en joggingvagn…

 Skriven av Jeanette – tvåbarnsmamma som driver Babydjungeln tillsammans med Puk

 

 

“Anledningen till att jag inte springer är att jag inte har någon joggingvagn” – det är åtminstone det jag har intalat både mig själv och alla andra. När Alice har gått och lagt sig är jag för trött och på morgonen är jag inte människa.

I flera år har jag på detta sätt lyckats slippa ge mig ut i löpspåret. Då jag är väl medveten om att min man tycker att vår vagnkvot är överskriden räknade jag med att jag var på säkra sidan i alla fall ett par år till.

Men min fina mamma tyckte visst synd om mig som inte fick njuta av löpturer i skogen och efter min födelsedag var vagnparken utökad med en joggingvagn. Alla mina ursäkter blev i ett slag eliminerade…

Så häromdagen hoppade jag snällt i träningskläderna, dammade av joggingskorna, satte Alice i vagnen och satte igång Runkeeper – nu jäklar skulle det springas! Det gick strålande – de första 130 meterna. Då startade en 4 km lång intervju av min 3-åring: “Mamma, när ska du börja springa?”, “Varför låter du så mycket när du andas?”, “Titta på den mannen, han springer fort.”, “Titta, tjejer kan också springa fort – kan inte vi också springa fort?”, “Är vi inte hemma snart?”

Och hon fortsatte och fortsatte och fortsatte – om jag inte svarade blev hon sur och frågade igen. Bara lite HÖGRE.

Efter en halvtimme var vi hemma igen och Alice hoppade ur vagnen full av energi, medan jag: frustande, röd i huvudet, genomsvettig och helt utmattad stod och funderade på vad som egentligen hänt – varför skulle jag ha en joggingvagn??

Nä, om jag bara hade en cykelvagn så skulle det gå lite fortare och då är hon kanske tyst och jag kan få motionera i lugn och ro… Tror jag ska önska mig en cykelvagn och hoppas att min mamma och Ola är överens om att vagnkvoten är uppfylld.

1 kommentar till Fredagskrönikan: Om jag bara hade haft en joggingvagn…

  • Ha ha, jag vågar inte ens tänka tanken att försöka ge mig ut med R i vagnen. Iofs igen joggingvagn, men jag kan knappt springa utan vagn så det skulle vara gåfart hela rundan med vagn… Har istället bestämt mig för att fixa barnvakt nu under sommaren, ett par gånger i veckan, enbart så att jag kan komma ut och springa. Får se om jag får ihop det :-)
    Kram!

Lämna en kommentar