Fredagskrönikan: SPA

Skriven av Puk – mamma till två underbaringar och driver Babydjungeln med Jeanette.

 

S P A

Smaka på de tre små bokstäverna och känn efter hur mycket de innehåller. S som i SOVA, P som i PRATA och A som i ANDAS. För man åker inte på SPA med små barn, och i detta fallet inte heller med sin man. Istället ska jag åka iväg med tre vänner som jag kännt sedan jag var 15 år.

Vi fyra har blivit vuxna tillsammans med allt vad det innebär. Vi har stöttat varandra när pojkvänner gjort slut, när vi varit ute och sett världen, tagit stora beslut och när vi startat våra familjer. Vi har funnits där för varandra i nöd och lust.

Eftersom vi växte upp innan Facebook, e-mail och internet så finns hela uppväxten dokumenterad i form av brev till varandra – dessa ska vi ta med till vårt SPA-besök. Jag tror att jag kommer komma hem med träningsvärk av allt skrattande och gråtande.

Sova – näh, det tror jag kommer bli en bristvara. Dels pga sällskapet men även pga barnen. Denna veckan har jag nämligen varit bortrest med jobbet och inte kunnat sova. Först skyllde jag på stress, sedan sängen, sedan att kudden var knölig, sedan insåg jag att det var avsaknaden av mina barn som fattas mig.

Självklart har de det jättebra med sin pappa men jag klarar mig inte utan doften av mina familjemedlemmar! Att få andas in doften av en kramig 1-åring, en sovande 3-åring eller krypa intill maken i soffan. Det är doften av dem som gör mig lugn, avstressad och får mig att må bra.

Prata – jo, prata kommer vi göra till öronen trillar av :-)

Andas – det kommer vi alla behöva. Ta några djupa andetag och släppa vardagen för ett dygn. Vi ska andas och unna oss en paus i våra hektiska liv.

Så hur blir det med SPA, klarar jag mig utan barnen? Självklart ska jag åka! Fast för säkerhets skull tar jag med min egen kudde och en av barnens filtar som jag kan snusa på…

Ha en underbar helg!

/Puk – som längtar till ikväll

Lämna en kommentar