Fredagskrönikan: Tala tydligt

Skriven av: Puk - mamma till två underbaringar, särskilt när de sover :-)

Just nu ekar det i skallen av tystnaden. Båda barnen har äntligen somnat – ja, ÄNTLIGEN. Vilgot tramsar för att dra ut på läggningen och Frej ska vi inte börja prata om när det är sovdags.

Oavsett hur trött han är så far han runt som en liten propeller i sängen. Idag var han vrålförbannad och skrek som en vilde för att han skulle sova. Kan hända att han inte ens fyllt ett men han lyckas ändå förmedla sin åsikt om det mesta.

Tänk vad enkelt livet vore om alla var lika tydliga som barnen:

Vill du ha en glass?
Barn: JAAAA!!!!!!!! Jag kan förmodligen viska det i tvättstugan med stängd dörr och torktumlaren igång och svaret skulle komma från sandlådan inom 2 millisekunder.
Vuxen: Inte för min skull, jag borde inte.  Men det låter gott – hur många kalorier är det i en strut?

Ska vi gå och bada?
Barn: JAAAA!!!!!!! Halva garderoben hamnar på golvet i ivern att hitta badbyxorna.
Vuxen: Inte för min skull, men det låter trevligt. Sandigt, men trevligt. Hur kallt är det i vattnet?

Vill du ha något att äta?
Barn: JAAAA!!!!!!! Får jag en banan, får jag en banan, får jag en banan, får jag en banan, får jag en banan, får jag en banan?
Vuxen: Inte för min skull, men om du ändå ska ha så kan jag ta lite. Men bara för att hålla dig sällskap.

Var maten god?
Barn: NEEEEJ!!! Ingen tveksamhet där inte…
Vuxen: Det var annorlunda, vad var det för krydda?

Får jag låna din bil?
Barn: NEEEEJ!!!! Nähä…
Vuxen: Min bil? När då, jag har precis tvättat den.

Jag kan bli fascinerad över att barnen lyckas förstå oss överhuvudtaget. Vuxna är nog de mest otydliga varelser som finns. Till exempel alla dessa frågor vi utsätter våra barn för: Vem vill borsta tänderna? Vem vill gå och lägga sig? Vem vill ha lite levergryta? Varför ställa frågor där vi vet svaret kommer bli nej?!

I veckan som gick firade min man och jag att vi varit tillsammans i sju år. Det har redan gått sju år sedan vi träffades, åt middag, pratade och blev förälskade. När jag berättade för mina vänner att jag träffat en kille och han pratade mer än mig så trodde de inte mig. Idag vet de att det är sant och jag har lärt mig att tala tydligt för då flyter relationer på mycket bättre. Mixa kärlek, respekt och kommunikation så har ni mitt recept på en relation med framtidspotential. För par rekommenderar jag att krydda med sex också ;-)

Nu ska jag njuta lite till av tystnaden innan äventyret drar igång igen.

Ha en underbar fredag!
/Puk

Lämna en kommentar