Fredagskrönikan: Tystnaden?

Skriven av: Puk, stolt mamma till två härliga busungar – driver Babydjungeln med Jeanette.

 

Innan vi fick barn, eller träffade min man för den delen, så hade jag alltid radion på som sällskap. Det har jag inte längre. Istället stänger jag av den för att höra vad barnen gör eller för att höra tystnaden… Har ni lyssnat på tystnaden? Den är väldigt behaglig, lite mysig och en vän i dagens samhälle där något händer hela tiden.

Fast… vi är inte alltid vänner, tystnaden och jag. Ni vet när man gör något och helt plötsligt rycker till för det är något som inte stämmer – det är TYST. Då släpper man allt man har i händerna och rusar till barnen för att sista biten tassa på tå för att först kunna se om man ska ryta från tårna eller smyga därifrån. Chansen för det sistnämnda är i och för sig minimal, men de säger att hoppet är det sista som lämnar en :-)

Jag har hittat: Frej under en hög med kuddar Vilgot stod redo att hoppa i, Frej under en filt och Vilgot sittande på (vrålet hördes inte under allt tyg), Frej med en låda på huvudet och Vilgot som försöker stapla fler lådor på, två kusinbarn som målade en byrå med fyra nyanser av nagellack, Vilgot med kritor i handen och ett köksgolv i behov av rengöring, Frej djupt koncentrerad i gång med att systematiskt tömma badrumsskåpet (jag anade inte jag hade så mycket saker gömda i korgar!), ett barn på besök som ”gömd” bakom en krukväxt packade upp paket (nej, inte hans), samma barn under ett skrivbord med munnen full av Bafucin, Vilgot och Frej som broderligt hjälps åt att fylla toastolen med toapapper…
Vad har ni hittat??

Sen finns det den underbara och njutbara tystnaden: när barnen precis somnat, när ett ledset barn upptäcker något spännande och när man vaknar ett par minuter innan resten av familjen. Men min favorit är nog den tystnad som avbryts av ljudet av skratt.

Ha en underbar fredag!

Kram,
Puk

Lämna en kommentar