Håller barnservisen måttet?

Vi fick en alldeles underbar barnservis i dop-present med illustrationer från Elsa Beskow. Jag älskar Beskows illustrationer och jag har också gett bort kit med pipmugg, djup tallrik och vanlig tallrik i present.  Men det kommer jag inte göra igen…

Första gången Frej använde muggen åkte den så klart i golvet - ena örat gick av och jag fick dammsuga upp vassa flisor från golvet. Muggen fick tyvärr åka i soporna :-(

Den djupa tallriken har en avtagbar “sugpropp” – den måste man ta av innan man stoppar in tallriken i diskmaskinen för den tål inte värme så bra. Det missade jag så klart så efter en tur i diskmaskinen funkade inte sugpropps-funktionen så bra.

Häromdagen fick Frej tag i den platta tallriken och gissa vart han skickade den – japp, i golvet, och resultatet ser ni själva. Fram med dammsugaren och tallriken i soporna.

Så för tillfället får vi hålla oss till de billiga tallrikarna och skålarna som verkar tåla både hårda klinkergolv och diskmaskin. Den sista fina tallriken (materialet är melamine och märket är Rätt Start) håller jag ur vägen för Frej till han har slutat slänga allt i golvet :-)

Lämna en kommentar