Har ni några produkter från BabyBjörn hemma?

Jag blev lite nyfiken på BabyBjörn när jag insåg att jag har massor av deras produkter hemma: bärsele, sked, tallrik, hakklapp och en förkläde. Dessutom har jag använt både potta och babysitter.

Är man nyfiken så får man ta reda på mer, så jag ringde upp BabyBjörn och fick prata med Thomas Aleblad som är projektledare och produktutvecklare.  Det jag ville ta reda på var varför BabyBjörn, ett svenskt litet familjeföretag, fortfarande finns kvar efter 50 år?

Svaret är produkterna: man ser ett behov hos barn eller föräldrar som ingen annan har löst och tar fram ett förslag. Man tittar på lösningar tillsammans med formgivare och konstruktörer, tar fram prototyper som testas av testfamiljer och läkare från hela världen får säga sitt. Produkterna ska vara säkra, av hög kvalité och ergonomiska för både föräldrar och barn. Finns det minsta risk för felanvändning så skrotar man idén.


I vår lanseras en vagga: Harmony. Hade Frej varit mindre så hade jag övervägt att köpa den. Fjäderstålsfötter – hur smart som helst! Den gungar utan att barnet riskerar att rulla ner i ett hörn med ansiktet nedåt. Istället för spjälskydd är det ett tyg runt vaggan (som barnet kan andas igenom) och den är enkel att flytta runt. Det gör inget att den är fin att titta på också.


Nu får jag istället spana på matstolen som inte går att klättra ur. Till skillnad från Vilgot stannar inte Frej där man sätter honom. Så en bricka som håller honom på plats låter lockande:-) Att utformningen av stolen skonar min rygg från krångliga lyft gör den också intressant – och så är den (också) fin att titta på!

Vad skulle ni vilja ha från BabyBjörn?

(Drömmar kan gå i uppfyllelse…)

4 kommentarer till Har ni några produkter från BabyBjörn hemma?

  • Sofie

    Jag tycker tallrikarna är helt outstanding i både funktion och kvalitet!

  • Vi har en babybjörn bärsele classic och en miracle. Jag älskar verkligen miracleselen. Dessutom har vi fleeceöverdrag. Vi har även en äldre modell av babysitter som vi köpt begagnad men är hur bra som helst ändå.
    Det som vi skulle behöva köpa snart är en toasits för tvååringen som är rädd för pottan, och diverse saker för att börja äta, för bebisen.

  • Eller ja, original kanske bärselen heter. :P

  • Vi köpte en BabyBjörn hakklapp i går, den är jag jättenöjd med. (Jag har dem på jobbet och vet att de är bra) När lille var liten så fick vi låna en bärsele, men den har vi tyvärr lämnat tillbaka. Sedan ska vi nog köpa en potta när det börjar bli dags att skippa blöjan.

Lämna en kommentar