Kärlek vid första ögonkastet!

 

…eller snarare provsittningen :-)

Frej älskar sin nya bilstol. Jag ska ärligt erkänna att jag undrade hur i hela friden vi skulle få in en barnstol till i bilen utan att behöva vända på Vilgot. Och jag vill verkligen inte vända på Vilgot innan det är absolut nödvändigt (du kan läsa mer HÄR om varför de ska sitta bakåtvänt).

 

När vi skulle köpa första stolen kollade vi vilka märken som var bra och sedan valde vi den som fanns på erbjudande i butiken – den gick in i bilen och är hur bra som helst, enkel att flytta mellan våra två bilar, Vilgot sitter bra, går att använda länge (även framåtvänt) mm. Det enda är att den tar lite för mycket plats, den kan inte stå (bakåtvänd) bakom förarsätet om maken ska köra. Och vår ursprungliga plan att sätta en barnstol fram gick upp i rök när vi fick veta priset för att koppla ur krockkudden…

 

Då vi var nöjda med Vilgots Acta Graco så vi tittade naturligtvis på dessa stolar även till Frej. Det blev en BeLogic. Den tar liten plats och har några smarta lösningar som att den går att vinkla i 3 lägen och funkar upp till 25(!) kg. Den är dessutom godkänd enligt Plus Test, känns tryggt.

 

Efter en månad är vi fortfarande väldigt nöjda :-) En bonus är att vi får plats MELLAN stolarna i baksätet, ett måste när barnen börjar bli trötta och vi ska köra långt.

 

Tips:

  • Om ni planerar mer än 1 barn: Tänk på hur mycket plats stolen tar om den står bakom föraren. Det är ofta billigare att köpa en dyrare stol än att ta bort krockkudden fram!
  • Välj en stol där ryggens vinkel går att justera, då får barnet mer plats för benen när det växer.
  • Ska du köpa begagnad stol? Då ska du ha koll på 1) Att stolen inte är för gammal (kolla med tillverkaren om det inte står bästföre-datum på stolen) då plasten åldras och säkerheten blir sämre. 2) Att den inte varit med i en krock (jag har köpt begagnat, men bara av folk jag litar på till 100%)).

Lämna en kommentar