Omelett – lätt som en plätt

När det ska gå riktigt fort med maten så blir det äggröra till lillkillen.

Lite mer jobb, men fortfarande enkelt, är omelett. Mina barn äter en omelett på 2 ägg, samma som jag… Och det brukar vara tomt på tallriken trots att den innehåller “konstigheter”  som storebror vanligtvis petar bort.

Utgå ifrån följande recept (för en person):

  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • salt, peppar, paprika
  • gröna kryddor, tex frystorkade italienska kryddor
  • riven ost
  • 1 tunt skivad tomat
  • strimlad/hackad salami eller skinka
  • strimlad/hackad purjolök

Knäck äggen, rör ner mjölken, krydda med salt, peppar och paprika.

Strimla lite salami, skinka, purjolök eller vad du nu råkar ha i kylskåpet och fräs i stekpannan. Häll äggsmeten i pannan som ska vara på medelvärme. När det börjar stelna så häll på lite riven ost (frusen går utmärkt att använda), strössla över lite frystorkade kryddor (är redan perfekt finhackad) och avsluta med att lägga på tunna skivor av tomat.

Ta en gaffel och “lyft” lite på omeletten så att det flytande på toppen åker ner i pannan. När hela omeletten har stelnat är den klar att servera. Vill du att det ska gå extra fort kan du antingen välja en större stekpanna för en tunnare omelett, eller vänd omeletten med hjälp av en tallrik: lägg en tallrik i stekpannan, vänd stekpannan, låt omeletten på tallriken glida ner på stekpannan igen.

Det går utmärkt att utöka receptet för fler personer. Om du endast gör till en person så välj en liten stekpanna.

Smaklig måltid!

14 kommentarer till Omelett – lätt som en plätt

Add Comment Register



Lämna en kommentar