På äventyr i skogen!

Det gäller att stämpla rätt!

 

Att barn gillar att leka i skogen upptäcker de flesta föräldrar tidigt. Något som är väldigt uppskattat av Vilgot och Alice är Mini-knat.

Mini-knat är fantastiskt kul och om ni missat detta ska ni absolut passa på om ni får chansen! Det är orientering för de allra minsta (och oss föräldrar som inte vet vad som är fram- och baksida på en karta :-) )

I princip alltid när det anordnas orienteringtävlingar finns det möjlighet att gå/springa Mini-knat. Barnen får en karta och det är en snitslad bana med riktiga kontroller. Väl i mål får de ett litet pris.

Här går det undan även i uppförsbackarna

Just nu pågår O-ringen i Halland. Det är förmodligen världens största familjefest i form av en orienteringstävling med 15’000-20’000 orienterare från hela världen.

Orientering är en sport för hela familjen – man väljer själv hur svårt och långt det ska vara. De allra minsta har Mini-knat och det finns olika typer av inskolningsklasser, från 10 år finns officiella klasser. Det finns klasser upp till 95 år (ja, det brukar alltid vara någon/några som springer dessa också!)

Tips: Kolla upp med de lokala orienteringsföreningarna om det går några tävlingar i närheten. Blir du som vuxen sugen på att springa så brukar det finnas barnpassning på plats!!

Lämna en kommentar