Rabarberpaj

Vi har varit på semester och när vi kom hem hade rabarbern växt så det stod härliga till. Då får man ta och göra lite paj!

Det blev en klassisk smulpaj eftersom det skulle gå fort, till serverades vispgrädde med vaniljsocker.

Ingredienser:

  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl rörsocker/råsocker, kan bytas ut mot vanligt socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 75 gram smör/margarin
  • rabarber i bitar
  • 1-3 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarber i en pajform. Strö över lite potatismjöl (rabarber kan bli lite saggigt, potatismjölet gör att det inte blir för vattnigt).

Blanda socker, mjöl, havregryn och smör till en grynig massa. Lägg ovanpå rabarbern. Ställ in i ugnen – det är klart när rabarbern är mjuk och toppingen fått lite färg.

Ett helt annat recept på rabarberpaj har du HÄR

Har du något favoritrecept på rabarberpaj? Jag är på ständig jakt efter det perfekta receptet :-)

4 kommentarer till Rabarberpaj

  • Det skall jag göra till helgen så tack för recept!

  • Jag är trött på rabarberpaj men gjorde marmelad istället och det var dödens gott!

    400 g rabarber, skär i små bitar och låt smälta på låg värme i 15 min tillsammans med vaniljstångsurskrap och vaniljstången.

    tillsätt efter 15 min 300 gram syltsocker och låt stormkoka tills sockret löst sig. Ta ur stången och häll upp i glasburk.

    Tillsammans med philadelphiaost på scones, rostat bröd eller till vaniljmuffins är det sanslöst gott.

  • Håller med om att rabarbermarmelad med vanilj är väldigt gott! Testa att ha i jordgubbar, det är också smaskigt!

  • Hej :)
    Tack för en underbart trevlig kväll i går!
    Här kommer mitt favorit recept på rabarberpaj!
    http://mayashideout.blogspot.se/2010/03/rabarberpaj.html

Add Comment Register



Lämna en kommentar