Så gör du din egen CHAI LATTE

Finns det något bättre än att sätta sig i soffan med en bok och en kopp varm kaffe/the/chai? Det är inte så ofta nu för tiden men när jag gör det njuter jag desto mer.

Då jag inte dricker kaffe ville jag lyxa till det hela med hemgjord Chai Latte med julkryddor – och den var god! Den kommer bli drucken även när det inte är jul. Den var faktiskt så god att jag bara måste dela den med er!

Du behöver

-          25 cm kanelstång

-          ¼ muskotnött

-          10 hela kryddnejlikor

-          10 hela kryddpeppar

-          10 hela kardemumma kapslar

-          5 hela stjärnanis

-          200 g mörkt muscovadoråsocker

-          1/2 – 1 l vatten

Rosta kryddorna på en panna innan du maler (i morteln) dem grovt.

Värm vatten och socker upp i en gryta till sockret är upplöst. Tillsätt kryddorna och få blandningen att koka. Låt det sedan sjuda i en timme beroende hur koncentrerad och tjock du önskar din sirap. Stäng av värmen, tillsätt 2 msk Darjeeling eller Earl Gray och låt det vila i 5.6 minuter.

Sila bort kryddorna och teet och häll sirapen på en flaska.

För att göra chai latten, ska du värma mjölk till ca 80 grader och skumma den, desto mer skum desto bättre tycker jag. Mixa i 1-4 msk av sirapen i (berorende på hur tjock sirapen är, glasets storlek och hur söt du tycker den ska vara!).

Hållbarhet: Tunn sirap: ett par veckor i kylskåpet, tjock sirap: ett par månader vid rumstemperatur.


[ad#Bloglovin1]

5 kommentarer till Så gör du din egen CHAI LATTE

Lämna en kommentar