Semester tips: Vi testar Sommarland Själland

Saknar du inspiration till en sommaraktivitet i Danmark kan jag rekommendera Sommarland Själland. I år var andra året i rad som vi var där och jag får säga att jag inte blev besviken den här gången heller.

När vi var där var vädret tyvärr inte det bästa, 15 grader och mulet – men ändå en bra dag att vara på nöjespark!Eftersom allt är gratis efter att man betalat inträdet utnyttjades verkligen hela dagen.

 

Där är ca. 70 attraktioner ochen del av dessa är lämpade för de helt små. Miniland var en riktig favorit, en massa olika klassiska nöjesparksattraktioner  men anpassad till de (2)3-5 åringar. T ex är där ett litet tåg man kan köra med, flygmaskiner som barnet själv bestämmer hur högt det ska flyga – ett stort plus är att man som förälder själv startar och ännu viktigare stoppar attraktionen vilket definitivt kändes tryggt första gången Alice prövade och man ännu inte vista hur hon skulle reagera.

 

Hun har vist sig att vara något av en vilding, så ett par turer i ”vildbassen” och ”TugTug” gjorde att hon fick en fin dos adrenalin… Därför var det skönt med en paus vid den fina lekplatsen, med jätte sandlåda, klätterborg och mini grävmaskiner.

 

 

Sommarland själland har också ett jätte stort badland, med MÅNGA rutschkaner. Som nämnt var det 15 grader och vattnet var inte mycket varmare. Men vad gör man inte för sina barn(och läsare)? Så vi fick testat detta med, och hade vädret varit bra hade hon nog stannat där hela dagen. Ett vattenland är alltid kul och efter att ha testat de minsta rutschkanorna prövade vi en av de stora. Det gick snabbt och där var mycket fart på. Som det ses på bilden var Alice jätterädd, men när hon kom ner ville hon direkt upp igen – men nu var det så kallt att hon skakade så jag fick säga nej!

Den absoluta farvoriten i år var den samma som i fjol, nämligen djungelstigen – den måste prövas. Det är en lång runda med många utmaningar. Svårt nog för att det ska vara utmanande men inte omöjligt och skoj när man är igenom.

Eftermiddagen slutade med studsmattor och en jätte klätterställning. Vi han faktisk inte med allt så en dag till hade varit skönt, särskilt om vädret hade varit lite bättre så man kunnat njuta fullt ut av vattenlandet.

 

Bra att veta

Har du BroPass från Öresundsbroen sparar du 20% på vistelsen om du alltså bor i Sommerlands Själlands mysiga stugor.

Där är inte så många duschar i sommarlandet så ha varma kläder till barnet efter vattenlandet om inte vädret är superbt.

 

Hunger

Du kan själv ta mat med och ev. Grilla den på en gasgrill i parken annars kan man köpa mat där, bla  nybakade mackor och salader, pizzabuffe, Silver Cowboybuffe och annan fast food.

 

Priser

Barn under 3 år är gratis

Det kostar upp till 195 DKK/pers. Årskort kostar 360 DKK. När man väl är inne är alla attraktioner gratis. Så ska ni vara där mer än bara en dag så är årskortet det billigaste alternativet. Man kan välje att uppgradera sin biljett till årskort när man är där inne vilket ger en möjlighet för att testa på lite innan.

Adress

Sommerland Sjælland

Gl. Nykøbingvej 169
4572 Nørre Asmindrup

Telefon: 59 31 21 00
Email:info@sommerlandsj.dk
Web: sommerlandsj.dk

Att ta sig dit

Du hittar detaljer om transport möjligheter här

Det tar cirka 1 timme i bil från Köpenhamn och ca en halvtimme till från Helsingör.

Har du inte bil är där en tågstation mitt i parken och på www.sommerlandsshop.dk kan man köpa kombibiljetter med entré och transport tog/bus till ett hyfsat pris

 

Lämna en kommentar