Semestertips: Vi testar Knuthenborg Safaripark

 

Saknar du inspiration till en sommaraktivitet i Danmark kan jag rekommendera Knuthenborgs safaripark på södra Själland (eg Lolland).

Knuthenborg kan man uppleva Sibiriska tigrar, vattenbufflar, yakoxar, antiloper, babianer, noshörning, känguruer och många fler. Alla djuren bor tillsammans med andra djur från deras naturliga miljö. Vissa djur kan man gå ut till, andra får man sitta i bilen med fönstret öppet om djuren vill komma över och titta in och hos några djur (som tigrarna och vargarna) är där stränga regler och mycket stor säkerhet.

Knuthenborg stoltserar också med Danmarks största naturlekplats med äkta Sahara Sand, vattenlek, klätterställning och annat som Alice kunde ha använt hela dagen på om det inte var för att djuren var så spännande.

Med båda barnen i bilen (3,5 år och 7 mdr)  och min bror bredvid körde vi in i parken utan att veta vad som väntade oss. Men bara 100 m inne måste vi stanna eftersom en flock åsnor stod på vägen… Alltså en helt vanlig dag i Knuthenborg! Båda barnen satt med i framsätet medan vi körde runt i parken. Alice älskade varje sekund, men Oskar var lite för liten. Han njöt dock av att ”köra bilen” och gnaga på nycklarna. En av dagens höjdpunkter var att ge aporna mat. Detta göras i en buss som aporna hoppar upp på  (tacksamt att det inte är egen bil) och när en ponny stack in hela huvudet i bilen. Det enda hon inte tyckte om var när en spindel kröp på bilspegeln – och det är knappast Knuthenborgs fel ;)

Bra att veta

Kommar man innan de öppnar (typ 30 min) så undvikar man köerna och får se när djurskötarna öppnar upp för giraffer, noshörningar och de andra savann djur. Man kan också få lov att besöka ”dagens stall” kl 18:15, detta ska dock anmälas i infomationen när man kommer eftresom det bara finns 30 platser och det är först till kvarn som gäller. Vi fick inte gjort något av detta denna gång men då finns det mer orsaker att återkomma nån annan gång.

Hunger

Det finns många fina picknikställen där man kan sitta och äta. Vissa av dem är täckta av en parasoll eller ligger under ett träd. Att man också hittar dem nära lekplatsen och getterna (som man får klappa) är ett stort plus. Där finns också flera restauranter i parken som serverar klassiker som  burgare och pizza

Vissa attraktioner som tigerskogen kan man få köa till, tror vi väntade i typ 20 min. Det kan vara bra att planera ett besök till djur som man får klappa efteråt eftersom väntetiden kan vara lite jobbig för de små. Dock får man en jätte fin broschyr när man kommer in i parken med bilder och beskrivning på alla djuren och att kolla i den och berätta för Alice gjorde att tiden gick snabbt.

Bra att veta

Det kostar 185 DKK/vuxen och 105 DKK/barn (3-11 år) Årskort kostar 360 DKK/180 DKK. När man väl är inne är alla attraktioner gratis. Så ska ni vara där mer än bara en dag så är årskortet det billigaste alternativet.

Adress

Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg Allé 4930 Maribo Telefon: 54 78 80 89
Email:info@knuthenborg.dk
Web: knuthenborg.dk

På hemsidan hittar ni information om djuren, öppettider, övernattning, samt en hel sida för barn

Att ta sig dit

Det tar cirka 1,5 timme i bil från Köpenhamn och ca en halvtimme till från Helsingör.

 

Tyvärr får vi inte använda egna bilder så alla bilder är tagna från Knuthenborgs hemsida, men de är jättefina så det ska nog gå!

Lämna en kommentar